Thursday, October 2

Furla


Remélem, sokak örömére és a letisztultság jegyében mesélek egy kicsit a Furláról - 2 hete vastag borítékot nyomott a kezembe a kézbesítő és hát persze, hogy Furla katalógus volt. Akiknél tinikorunktól egészen öreg korunkig meg fogjuk találni a nekünk való stílusos kiegészítőket.

Furla történelem:

Kicsivel több, mint 80 éve (1927, Bologna) indította el Aldo Furlanetto kiegészítőkkel (főleg bőr) foglalkozó kereskedését.


Aldo Furlanetto és felesége Margherita

3 gyereke: Paolo, Carlo és Giovanna.

1970-es években Carlo és Paolo vették át a családi vállalkozást és arra az elhatározásra jutottak, hogy érdemes lenne nemzetközi sikerek felé is kacsingatni. Ekkor kezdődött a Furla igazi virágzása. Fejlesztésekbe kezdtek!











Bővítés:


  • ékszer
  • övek
  • órák
  • sálak
  • fejfedők
  • kesztyűk
  • napszemüvegek
  • lábbelik (ez csak néhány éve)

Furla eleinte (de ma is azt a hatást képes elérni) kézzel készítette kreációit. Úgy gondolta ez az ami megengedhető a luxusért. Azóta is nagyon jól boldogul a luxus márkák arénájában.
A nőies elegancia és a modern és klasszikus ötvözete egyesül termékeikben. Egyike volt az első olyan cégeknek, amely mind a reklám arculatának, mind a vizuális -esztétikai megjelenésében nyitó koncepciót követett. Hívogató, letisztult üzletek, akárcsak a kínálat - összeillő, jól variálható darabok, amik a stílus alappillérei.

Világszerte több boltot nyitott, rövid idő intervallum alatt.

Fényűző kiskereskedelmi boltjainak helyszíne - csak párat említenék - Róma, New York (Madison Avenue), Tokyo (Ginza Chuo-Ku), London (Bond Street) Kishazánkban a Párizsi utcában lakozik (Budapest).

1989-ben Paolo idő előtt, fiatalon távozott az élők sorából, pár ével később Carlo követte. Paolonak az akkor 64 külföldi üzlet működésében volt nagy szerepe (Japántól az USA-ig), míg Carlo az üzleti érzékével kulcsfontosságú ember a "Furla" életében. Távozásukkal a leány utódra, Giovanna-ra maradt a Furla. Nehéz időszak volt ez számára, de megbirkózott vele. Nemhogy fenntartotta a vállalatot, hanem még növelni is sikerült az eladásokat. Jelenleg is ő az ügyvezető igazgatója a márkának és mai napig ugyanannyira a szívén viseli a sorsát, mint amikor "egyedül" maradt vele. Fontos számára a Furla (már három generációs) hagyományának is a fenntartása és a modernizálás is.

Aldo unokái közül jelenleg 4 dolgozik a Furla-nak - Michele, Marco és Filippo Furlanetto (Carlo fiai) és Giovanna fia, Giuseppe Costato. (Paolo sose nősült meg.)

Michele (37) 1994-ben létrehozta a Furla USA-t, hozzá tartozik továbbá Furla UK is. Testvére Marco (35) az olasz eladásokat bonyolítja, míg Filippo a külföldi eladások zömét felügyeli. Giovanna fiának Giuseppe-nek az online rendelés, webshop (2008-tól) jutott. (Micsoda családi klán, nem mondom :) )

Nagyon sok ajánlattal bombázták már őket az eladásra vonatkozóan, de mindez nem érdekli a családot. A Furla számukra egy kedves örökség és úgy látszik remekül megy az irányítás, fejlesztés és termelés is. 255 boltjuk nyitott már meg - világszerte - 73 országban.

Emlékeztek arra a Furla táskára, ami átlátszó volt, de a design elegáns és modern (bőr fogantyús résszel)? Az ihletet a repülőtéri biztonsági rendszer adta. :)

Giovanna azt is elárulta, hogy nagy jövőt lát a cipőkollekció bővítésében, (amik általában nappa bőrből készülnek) és erre már fel is vettek két tehetséges cipő tervezőt is.

2007-ben a 80 éves évfordulójukra egy limitált szériás -"80th Anniversary Bag"-t - rakott a polcaira. Eme modell egyben történelmi, egy mai kornak megfelelő stílussal fűszerezve.

















U.I.: Remélem lesz 100 éves évfordulójuk is és ne felejtsétek a Glamour napokat! Október 10 és 11-én 20%-os kedvezmény az újságban található kuponnal!

http://www.furla.com/

http://www.furlausa.com/


10 comments:

  1. Anonymous10:08 am CEST

    A kesztyű alatt a barna táska bejön, meg lejjebb a virágos, de az a szőrös, brr, mintha egy nyulat szorongatnék a kezemben. ;)

    ReplyDelete
  2. a kesztyű alatt az csak egy pénztárca, nem egy laptáska, Schnappy ;)

    A szőrös nekem se tetszik! :D

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:03 pm CEST

    A Furla-eladókról és úgy a táskákról nem sok jót hallottam. Látszatra szépek, de minőségben, khm.

    ReplyDelete
  4. komolyan?

    nekem van pár furla cuccom, csak 2 táskám ugyan, de azokkal elégedett vagyok! :)

    mesélj Noori, mert erre kíváncsi lettem ám! (miket hallottál)

    ReplyDelete
  5. Noori a kedvenc márkáimat sorra 'leplezi le': Clinique, Furla... :-(
    Nekem sem volt rossz tapasztalatom.

    Amúgy Zsani, ezért a postért (is) imáááádlak!

    ReplyDelete
  6. Szió Scala!

    Mi Furla rajongók fogjunk össze! :)

    (persze akkor is kíváncsi vok Noori híreire)

    ReplyDelete
  7. Anonymous9:27 am CEST

    hát, állítólag a táskák minősége nem valami jó, és ha beviszed a boltba, hogy csináljanak valamit a hibákkal, taplóan bánnak veled. és utána még te érzed magad szarul...
    én ezt hallottam. :)

    ReplyDelete
  8. ujjuj, pedig van rá garancia ám!
    A Mo-i üzletbe ilyen taplók?!

    ReplyDelete
  9. Anonymous10:31 am CEST

    aha... :/

    ReplyDelete
  10. attól félek, ez inkább a magyarokat minődíti (már megint) egyébként azt a szöveget vetítik, hogy még semmit se hoztak vissza hozzájuk! :) Ez persze lehet kamu is! Akikkel én dumáltam már az üzletbe elég szívélyesek, de gondolom ilyen ügybe az üzletvezető dönt, azzal meg még nem volt kontaktusom. Én a Furla-t is nagyon sokszor ebay-ről "célzom be" :D

    ReplyDelete

Share some love leave a comment!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ