Saturday, October 18

Chanel brossok

Coco Chanel 1920-as évek végén rukkolt elő a hosszú "hamis" gyöngyfüzér kosztümékszerekkel, továbbá a strasszból, gyémántból, rubinból készült karperecekkel, brossokkal és nyakláncokkal. Ő hozta be a ma oly kedvelt "bizsu" fogalmat a divatba.





















Azóta Karl Lagerfeld frissítgeti szezonról szezonra a már jól bevált gyöngy, kő és fém anyagokat és a kamélia formát. Ezek állandó alakok és kellékek a Chanel divatháznál. A kamélia lehet műanyag, fém, selyem, de még az oly jól elhíresült tweed anyagból is. Lagerfeld - természetesen - mindig igyekszik a klasszikus ékszerek közé egy kis újat és fiatalosat is becsempészni, ezzel kedvezve a fiataloknak is. Ilyenek pl. a kiscipők, esernyő, katicabogár, pillangók, vasút, kártyalap, különböző kis állatkák, madarak, óra, táska, kiskabát és még sorolhatnám.



Személyes véleményem, hogy a CC ékszereket életkortól függetlenül viselhetjük és az én posztom, most a brossokra fog kiterjedni, ami alkalmas feldobni egy tinédzser, de akár egy 80 éves néni tweedszövet kiskabátját, mellényét, pullóverét vagy boleróját is. Én imádom őket. Saját kedvenceim a "bric-a-brac" vagy "Hétfő és a hétköznapok" rovatba egészen, biztosan feltűnnek majd. Addig is gyönyörködjetek és bátran viseljetek ilyen és ehhez hasonló kiegészítőket!

3 comments:

  1. Anonymous5:18 pm CEST

    imádom a sapkáját!!!

    ReplyDelete
  2. Én az egész cuccáért odáig vagyok, amit visel! :))))))))

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:30 pm CEST

    jók a brossok, de az áruk! ááá

    ReplyDelete

Share some love leave a comment!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ