Thursday, September 25

Tsumori Chisato

Tsumori Chisato névre hallgató japán tervezőnő, (első blognapom kicsit a japánok körül forog.) szintén Tokyoban folytatott tanulmányokat, csak Ő a híres Bunka Fashion College-on (vicces a neve) végzett.

1977-ben az akkorra már nagynevű Issey Miyakeval kezdett munkába – Issey Sport – majd később a következő névre keresztelték át: I.S. Chisato Tsumori Design.


1990-ben már saját neve alatt készítette a ruháit.

Első divatbemutatójának helyszíne: Tokyo

Tervező jellemzői: manga, bohémia, selyem, japán tradicionális viseletek, hímzések, flitterek, ékszerek, nyomott mintás anyagok, kézzel készített anyag és szövet.

Ő az akit azért szeretek, mert úgy játszik a színekkel, akár missoni, pucci – csak Ő a japánra oly jellemző stílusjegyekkel bolondítja meg a kollekcióit.

Munkáit többször jutalmazták. 2002-ben a tekintélyes Mainioki díjat(divatvilágba ez egy igen jelentős díjnak számít – minderről később) „zsebelte” be.

1999 óta Párizsban (Le Bon Marche) is kaphatóak ezek a színpompás és nem kevesebb bájjal „megspékelt” csodás költemények. . Ezzel úgymond megindul a terjeszkedés, világszerte. Párizson kívül mindegy 40 butikban kaphatóak a ruhái és kiegészítői. Köztük: Anglia, USA, Olaszország szerepel.

2003-ban Párizst választja, első európai divatbemutatójának helyszínéül. Természetesen sikere nem marad el.

No comments:

Post a Comment

Share some love leave a comment!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ