Monday, September 29

Lulu Guinness

"Dress to suit your Mood. Don't keep all your most Glamorous things for speciel occasious."
Lulu Guinness
1989-ben indította el a vállalkozását, Nyugat Londonban - addigi munkájával felhagyva - szellemes kézitáskáival és kiegészítőivel, a divat fanok körében szinte azonnal népszerű lett.


A gyors siker kikövezte az utat Lulu Guinness számára. Tervezéseit világszerte több boltban forgalmazzák. Köztük több neves üzlet is felsorakozik: Harrods, Selfridges (UK), Bergdorf Goodman (New York), Collette(Párizs) Harvey Nichols (Dubai, Isztanbul).

Kiskereskedelmi butikja 6 helyen is létezik:


- Sloane Street (UK)

- Royal Exchange környéke (London, UK)

- Ellis Street (UK)

- Bleecke Street (NYC, USA) - egy kis nyugati, hangulatos szegmens - itt aztán, mindent megtalálsz ami kiegészítők terén szem szájnak ingere.

- Rappangi Hills (Tokyo, Japan)

- Fukuokában (Osaka)


Darabjai kiállítási tárgyként is többször szerepeltek, Londonban és New Yorkban. Például: az állandó divatgyűjteményét a Victoria and Albert Múzeumban lehet megtekinteni. (London)


Sztárok, akik Lulu imádók: Dita von Teese, Helena Bonham Carter, Jemina Khan, Sophie Dahl, Rachel Weisz Keira Knightley, Claudia Schiffer, Debra Messing, Lizzie Jagger...


Lulunak nincsen semmilyen divathoz köthető végzettsége. Egyszerűen stílusos, szenvedélyes és autodidakta szinten hozott létre mindent.

2001-ben cipőkollekcióval is előrukkol, mivel a kézitáskái ekkorra sikert aratnak - így neki se kell több bíztatásként! Mindebben közreműködött, a Lombart Horwat britt cipő társaság. Lulunak a cipőtervezéssel - elmondása szerint - egy nagy álma valósulhatott meg.


Az eredmény: elragadó magas és lapos sarkú lábbelik, boka és hosszú szárú csizmák.
2003-ban első illatát is a piacra dobja. Az év második felében pedig egy limitált szériás parfüm is megjelenik a neve alatt. Majdnem egy kerek esztendőre rá pedig mégegy - liliomillat - "Put on Your Pearls Girl" névre keresztelve.


Ez lett Lulu 2005-ös könyvének is a címe. Ennek a szépen illusztrált könyvenek - "Lulu Philosophy of Living Well" - a tartalma, leginkább a tervező hölgy életrevaló szlogenjei. (a könyv szerzője a már fennebb elmlített Helena Bonham Carter)


Lulu kifogyhatatlan az ötletekből és 2006-ban egy ágynemű kollekcióval áll elő. Hímzett párnái, selyempaplanjai és szaténágytakarói: luxus főnyeremények. Mindezt az Ellis Street-i üzletben érték el az érdeklődők.Következő dobása (2006) az Olaszországban készített "Couture" kollekció, amelyeket képecskék és kozmetikumok díszítenek leginkább. (Tudom, hogy sokak most felsikítanak és eszükbe jut a giccs, de én nem vagyok se a minimalista, se a barokkos, se az ultra modern és még sorolhatnám miknek a híve. A stílusok sokszínűsége szerintem nem gond. Ígérem még sok minden lesz az oldalomon. :) )


2006-os díj: OBE-OT (angol díj, amit a királynő ad át)

Szintén ez évben még előállt egy főleg gyöngy központú ékszer kollekcióval is.


Üzletei mára már kész kincsestárrá alakultak, ami úgymond egy Glamour lány butikjából elengedhetetlenek. (napszemüveg, kőpúderek és kézitáska tükrök - természetesen Lulu eltéveszthetetlen csomagolásában.


Egyik legfelkapottabb termék, ami sok kismama álma volt - az a MacLaren fejlesztésével készült Lulu babakocsi..


Ezen kivül Ford Focusnak autós, utazós ládák és egy Play Station játéknak tervezett (grafikában használt) táska (Gwen Stefani és Christian Louboutin mellett)
Végső szó: Lulu termékei természetesen online rendelhetőek. :)

3 comments:

 1. Anonymous11:29 am CEST

  Hú ez a pillangós ágynemű tök jó! Tetszik nagyon, én is elfogadnék egy ilyet! :)

  ReplyDelete
 2. Hát még én Schnappy! A pillangómániámnak eleget tenne nagyon! :)

  ReplyDelete
 3. az esernyőre is pályáznék! ;)

  ReplyDelete

Share some love leave a comment!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ