Sunday, November 2

Glory Chen

Joy Chen tervező alkotásai újdonságként szolgáltak számomra. Én vagyok az aki szinte mindenféle lábbeli típusnak - legyen szó bármilyen orrú, bármilyen sarkú , bármilyen magasságú... - be tud úgymond "hódolni". (Persze, ha megfog benne valami.)
Nem jelentem ki, hogy csak a klasszikus cipőket szeretem. Tegnap megcáfoltam azt is, hogy ragaszkodnék az ultramodern és aktuális cipődivathoz. A vintage René Caovilla elegáns papucscipőt, nagy izgalommal várom. A vintage járó alkalmatosságok gyakran nagyobb "szerelmeim", mint az újak.


Térjünk vissza Joy Chen alkotásaihoz.


Ő egy nagyon sokrétű művész és most leginkább arra gondolok, hogy a geometriai és letisztult munkái és a jól strukturált cipői, akár festőművészi és szobrászi múltjára is visszavezethető. A San Fracisco Academy of Arton végzett.
Ennek köszönhetően szinte építészeti pontosságú cipőket tár a szemünk elé, amelyek nem hagyják figyelmen kívül a kényelmet se.
Kipárnázott talpak, pihekönnyű súly és formatervezett sarkak a fő ismertető jegyei. Szereti mellőzni az aktuális divathóbortokat, de mégis képes olyan sarkú cipőket alkotni, amelyek meghódítják a lábbelik "szerelmeseit". A sarkakat (amik nála szobrásziak) a nők lábaihoz hasonlítja. Mindegyiknek van egy saját egyéni alakja és stílusa.

Mielőtt belevetette magát a lábbeli tervezésbe, részt vett rengeteg cipőbemutatón és dolgozott pár kínai cipőgyárban is.


Elmondása szerint minden évszaknak van egy története a terveiben.
Szereti a kollekciók nagy mértékű differenciáját. Inspirációja az építészet, a zene és grafikák. Természetesen nem hazudtolja meg taiwani származását. Keveri a keleti és a nyugati művészetet.
Szeretne a későbbiekben - ha erre módja nyílik - Helmut Langgel és Jil Sanderrel dolgozni.

Egyelőre csak a hölgyek lábát részesíti előnyben, mert egy abszolút maximalista művész, akinek a tökéletesség a legfontosabb, mielőtt új és nagyobb volumenű alkotói munkába fogna.

http://www.glorychen.com/


No comments:

Post a Comment

Share some love leave a comment!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ