Friday, September 26

George Rech (GR)




Csak én hallok mostanában keveset róla?!

Személy szerint: HIÁNYOLOM!

Miért is?

"születés" - 1960 - főleg jól szabott kabátok, kosztümök

Később, sok tervezővel ellentétben a rugalmasságra helyezi a hangsúlyt. Bontogatja a szárnyait, figyeli a fiatalokat, akik lázadnak a szigorú öltözködési szabályok ellen. (nappali, esti viselet). Előtérbe helyezi a kényelmet, az egész napos lazább viseletet, amibe ott van azért az a bizonyos "SIKK". (Blúzok, kötöttáruk, laza nadrágok, könnyű dzsekik, lágy szabású, hullámzó ruhák, hosszú szoknyák, anorákok)

Nem marad el GR azon kollekciója sem, ami követi az aktuális, ugyanakkor tiszavirág életű trendeket.

"válás" - 1973 - szövött és a kötöttáru elszeparálása egymástól. (Synonyme - Unanyme)

"1. gyerek" - 1981 - kiegészítők

"2. gyerek" - 1983 - férfi ruházat

"csak 1 szó" - Balance - GR ezzel írta le műveit

"farmer" -amit az egyik legtökéletesebb anyagnak tart.

"fordulópont" - 1989-ben Courtauld Textiles Plc. (London) vásárolja meg a vállalatot. George Rech visszavonul. Daniele Jagot váltja fel a tervezői széket. Valószínűleg ezt a váltást sínylette meg 1990 közepéig a divat ház. Visszaesett érdeklődés jellemzi a céget a piacon. (Ez idő tájt Fumihiko Harada tervezi a Synonyme kollekciót)

"a nagy visszatérés" - 40 ruha bolt George Rech neve alatt, Franciaországban. 1998-ra még több üzlet kínálja GR termékeit.


stílus jegyek: nagyon francia, alkalmi sikk, 24 órás kényelem, elegancia. kifinomult részletek


"változás" (XXI. század fordulója) - Courtauld Textiles Plc. csatát vesztett az USA központú Sara Lee Corporationnel szemben. Több szekció eladásra került (237,8 millió $-ért) - többek között a kötöttáru is.

"pozitívum" - 2001 - még mindig a nőies és szép vonalú ruhák jellemzik. Jagot továbbra is tervez és nem utolsósorban, a Távol-Kelet is felfigyel a márkára.








No comments:

Post a Comment

Share some love leave a comment!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ